Tre anbefalte jazzfestivaler

Det er flere gode jazzfestivaler å dra på i Norge. I år har det vært ekstra utfordringer da festivalsommeren har blitt utsatt til neste år. Dette har selvsagt påvirket fremtiden for de ulike festivalene. Det koster å drive festival, sjekk derfor ut Allelånutensikkerhet.no for ekstra støtte. Her får du lese om tre jazzfestivaler som er verdt å sjekke ut, dersom du vurderer å dra på festival igjen.

Kongsberg Jazzfestival

Første anbefaling er Kongsberg Jazzfestival. Denne festivalen holdes i november i år, og består av flere lovende artister, deriblant Hedvig Mollestad. Det er et flott felleskap på jazzfestivaler i Norge. Publikumet har fått æren av å dra på festivalen i Kongsberg helt siden 1964. Festivalområdet byr på noe godt å drikke og nydelig bordservering. Tenker du å bli i Kongsberg kun for festivalen, så finnes det flere flotte overnattingsplasser.

Oslo Jazz

Oslo Jazzfestival byr på tradisjon og nyskapende musikk. Programmet deres reflekterer ofte dette, noe som gir jazz for alle typer jazzentusiaster. Artister som har vært på programmet tidligere er legender som Jan Garbarek, Tony Bennet og Charles Lloyd. I tillegg til det vanlige programmet, så arrangerer jazzfestivalen konserter for aktivitetskolene i Oslo. Det innebærer at artister besøker fengsel og seniorsentre for å kunne tilby jazz for de som ikke kan delta på det i sentrum. Festivalen satser også på barn og unge med deres egen BUZZ-workshop i samarbeid med musikklinjene og Nordisk Showcase for musikere på universitet/høyskole.

Moldejazz

Moldejazz er en av verdens eldste jazzfestivaler, som først startet i 1961. Festivalen arrangeres hvert år i juli. Dette er en interessant festival som samarbeider med både inn- og utland for å få inn lovende artister. Artister som har spilt på festivalen er Karin Krogh, Solveig Slettahjell og Hedvig Mollestad Jazzorkester. Moldejazz byr på grønn mat til blå toner. Det innebærer at det serveres økologiske og kortreiste matprodukter for å formidle deres ønske om at folk skal velge mer økologisk. I tillegg så har Moldejazz et eget miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er en miljøsertifiseringsordning for mindre til mellomstore organisasjoner. Det er ingen nyhet at det raskt blir mye søppel som flyter etter en festival. Dette har Moldejazz tatt godt hånd om. Tenker du miljø, så er dette en flott festival for deg i tillegg til deres flotte program. I år så fylte festivalen 60 år!