Mablisfestivalen

Selv om festivalsommeren ble avlyst, kan du fortsatt se frem til kommende festivaler. I Stavanger har de hatt sin egen sommerfestival ved Vålandsparken som festivalområde. Mablisfestivalen hadde sin første festivalsommer i 2016. Mablis betyr klinkekuler på stavangersk. Det er meningen at festivalen skal stå for noe lekent og gøy. Noen kjente artister som har spilt på festivalen er Kvelertak, Razika, Boy Pablo, Kriminell Kunst og BigBang.

En festival uten aldersgrense

Mablis er en festival uten aldersgrense, altså noe for alle aldersgrupper. Du kan ta med deg familien på naturskjønne omgivelser og nyte god live musikk. I tillegg til musikken er det selvsagt ulike aktiviteter for de minste, slik at de kan ha det like moro som de voksne. Lokale leverandører bidrar med å servere fantastisk god mat og drikke på festivalområdet. På kveldstid når det er leggetid for de minste, blir det alkoholservering på festivalområdet. Du trenger kun å ta med deg et godt humør og ha på deg aimn.no komfortable klær. Mablis er dessuten kjent for digg mat, godt vær, gode folk, drikke, musikk og for ikke å nevne kjærlighet. Bedre stemning skal du lete lenge etter!

Fremtiden for festivalsommeren

Det er en tøff fremtid for festivalsommeren i vente, på grunn av korona-pandemien. Malis skulle etter planen foregå den 12. og 13. Juni. Markedssjefene har blant annet lagt til rette for kompensasjonsordninger av allerede kjøpte billetter. Billettkjøperne har fått tre valg for årets avlyste festival. Dette er noe som har blitt tilbudt på de fleste avlyste festivaler. Det første er å avstå refusjon for å bidra til en fremtid for festivalen. Dermed kan festivaler som Mablis komme sterkere tilbake neste sommer. Andre alternativet blir en gavekortløsning som kan benyttes på fremtidige arrangementer. Tredje valget blir å få pengene refundert for billetten. Dersom du er en kulturelsker som har økonomisk råd til å bidra med festivalsommerens fremtid, så anbefales det å avstå refusjonen. Dette vil gi ditt lokale kulturliv en lysere fremtid i møte, slik at du kan få flere slike uforglemmelige øyeblikk. Artister som Gabrielle, Emilie Nicolas, Suncraft og Viagra Boys skulle stå på årets scene. Kanskje kan vi krysse fingrene for en festivalsommer på Vålandsparken til neste år?