Spar penger på strøm – dra på flere festivaler!

På grunn av koronapandemien som de siste månedene har herjet i verden, ble den norske festivalsommeren 2020 noe amputert. Det er likevel håp om at sommeren 2021 skal bli bedre i så måte, og vi vil i denne artikkelen presentere noen av festivalene du kan besøke i Norge.

Molde Jazzfestival

Molde Jazzfestival avholdes alltid i uke 29, altså midt på sommeren. Den er en av de eldste jazzfestivalene i Europa og ble grunnlagt helt tilbake i 1960. Av kjente artister som har besøkt Molde Jazzfestival kan vi nevne blant annet David Sanborn, Ron Carter, Joe Lovano og Sonny Rollins.

Palmesus

Palmesus avholdes årlig på bystranda i Kristiansand, og har booket flere av Norges og verdens største artister de siste årene, blant annet Karpe Diem, Matoma og Jason Derulo. Billettene for å se slike artister koster ofte en del penger, men det er mulig å spare inn disse pengene, for eksempel gjennom å velge strømabonnement fra Tibber, og heller bruke det du sitter igjen med på festivalbilletter til Palmesus.

Døgnvillfestivalen

Døgnvillfestivalen ble arrangert årlig i Tromsø frem til 2013, og var den desidert største festivalen i Nord-Norge. Selskapet ble dessverre slått konkurs i 2013 og festivalen har derfor ikke blitt arrangert etter dette. Blant kjente artister som har gjestet Døgnvillfestivalen kan vi nevne 50 Cent, Sirkus Eliassen, DumDum Boys, Ole Paus, Vishnu og Zara Larsson.

Festspillene i Bergen

Festspillene i Bergen arrangeres i slutten av mai og begynnelsen av juni hvert eneste år. Under festivalen holdes det konserter blant annet i Grieghallen og i Håkonshallen. Festivalen ble grunnlagt så tidlig som i 1952.

Forhåpentligvis har du nå fått noen tips til festivaler du kan besøke, når verden kanskje er mer normal igjen i 2021.