Hvordan få en best mulig festivalopplevelse?

De fleste forbinder det å gå på festival med gode stunder og få bekymringer. Det er imidlertid mye som kan gå galt når du er på festival – det kan bli dårlig vær, du kan miste nøkler, bankkort og mobil, eller du kan møte feile folk. Her får du noen tips til hvordan festivalopplevelsen kan bli best mulig!

Pass på tingene dine!

Når du er på festival er det fort gjort å miste mobiltelefonen eller andre verdisaker, og derfor kan det være lurt å enten ha slike saker i et tau rundt halsen, eller i en mageveske. Da vil du hele tiden ha kontroll på tingene dine, og du reduserer sjansen for å bli frastjålet dyre eiendeler. Livsstilsmagasinet KK.no kan også melde om at magevesken er tilbake i trendbildet, noe som betyr at du kan se ganske kul ut i samme sleng!

Hold sammen!

Noe annet som er viktig når du er på festival, er å ikke stole blindt på alle du møter. Det er ikke sjelden du kan lese skrekkhistorier om besøkende på festivaler som blir voldtatt eller ranet, og dette kan ofte unngås dersom du holder sammen med vennene dine. Du skal selvfølgelig kunne være sosial, men ikke stol blindt på folk.

Sjekk værmeldingen

Du bør sjekke værmeldingen i forkant av festivalen. Er det meldt høy sannsynlighet for strålende sol og hetebølge i flere dager fremover? Da kan du nok la regnjakken ligge igjen hjemme – så sparer du plass i sekken også. Tilsvarende bør du ta med deg godt med klær dersom været antas å bli dårlig. Det finnes heldigvis varme klær som kan holde deg tørr uten at de tar for stor plass. Gå gjerne for lette materialer og en tynn ulltrøye. Husk også på at fottøyet bør være tilpasset været – og samtidig være komfortabelt!