Tons of Rock

På mange festivaler vil du kunne høre artister og musikk fra alle slags sjangre. Dersom du hovedsakelig interesserer deg for én musikksjanger, kan det være greit å finne en som har skreddersydd opplevelsen for akkurat deg. Liker du rock og metal, er festivalen Tons of Rock et arrangement som passer midt i blinken.

For deg som liker hardbarka musikk

Musikkfestivalen Tons of Rock er et populært arrangement som har blitt avholdt årlig siden 2014. Festivalen ble de fem første årene, altså 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018, arrangert på Fredriksten Festning i Halden, like ved grensen til Sverige. I 2019 ble festivalen imidlertid holdt på Ekebergsletta i Oslo. Det sistnevnte arrangementet fikk en del kritikk i etterkant, da Ekebergslettas ellers så grønne gressmatte hadde blitt ødelagt grunnet tunge biler og svære installasjoner. Dette skapte nemlig problemer for Norway Cup som skulle arrangeres i etterkant, og sistnevnte har rettet økonomiske krav mot festivalen.

Tons of Rock er den mest populære festivalen innen sjangrene heavy metal og hard rock i Norge. Mange kjente artister deltar hvert år, og både KISS, Volbeat, Dropkick Murphys, Mayhem, Def Leppard, Black Debbath og Satyricon har deltatt. Andre store navn som kan nevnes, er Ghost, W.A.S.P., Oslo Ess, Shining, Turbonegro, Spirits of the Dead og Witchhammer. På denne festivalen vil du utvilsomt kunne se mange av dine favoritter innen rock og metal.

I 2017 ble konserten Tons of Rock tildelt tittelen «Årets festival» av konsertarrangørenes interesseorganisasjon, Norske Konsertarrangører. Noen av artistene og bandene dukker opp på festivalen oftere enn andre, og blant disse finner vi Black Debbath, som faktisk har stilt opp hvert år siden festivalen startet i 2014. Bandet er så begeistret for festivalen at de til og med har laget låten «Tons of Rock» på albumet sitt «Norsk Barsk Metal» fra 2018.

Praktisk informasjon

Du vil finne det meste du trenger av informasjon om Tons of Rock på festivalens egen nettside. Festivalen finner sted i juni måned, og kan derfor ofte oppleves i sommerferien din. Hvorvidt den permanent har blitt flyttet til Ekebergsletta er uvisst, men sjansen er stor for at du vil kunne nyte festivalen på Fredriksten Festning flere ganger – stedet der festivalen altså tradisjonelt sett har blitt avholdt. Dersom du trenger et sted å overnatte, kan du da sove på Fredriksten Camping som er noen hundre meter ifra festivalområdet.