Moldejazz

Visste du at en av Europas eldste jazzfestivaler arrangeres årlig i Molde? Moldejazz, også kjent som Molde International Jazz Festival eller MIJF, har i mange år (mellom 1999 og 2015) vært en såkalt nasjonal knutepunktfestival – altså ledende innen sin sjanger her til lands.

Om Moldes populære jazzfestival

Det var Storyville Jazz Club som etablerte Moldejazz i 1961. Innen 1968 hadde festivalen blitt så populær at den ble ansett som å være en egen organisasjon. Denne festivalen har hatt flere sjefer opp gjennom årene, som Jan Ole Otnæs, Anders Eriksson, Torstein Granly og Hans-Olav Solli. Festivalen blir avholdt i uke 29 hvert år, og finner selvfølgelig sted i Molde by. Sjangeren som presenteres kommer kanskje heller ikke som en overraskelse; jazz.

Kjente og ukjente jazzartister

Blant de mange jazzmusikerne som har deltatt på Moldejazz, finner vi både Clark Terry, Don Cherry, Lester Bowie, Miles Davis, Freddie Hubbard, Benny Bailey, Dexter Gordon, Don Byas, Kenny Drew, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Lucky Thompson og Sonny Stitt.

Bli med du også!

Dersom du interesserer deg for jazz, er det nesten en selvfølge å besøke Moldejazz minst én gang. All informasjon om program og billetter finner du på Moldejazz’ egne nettsider. Dette vil bli en musikalsk opplevelse du sent vil glemme, med et mylder av spennende og tradisjonelle artister.