Coachella

Dersom du har et snev av interesse for musikk og popkultur, har du garantert hørt om festivalen Coachella. Denne festivalen arrangeres hvert år og varer i tre dager fordelt over to helger. Det er ikke bare musikk som presenteres på denne verdenskjente festivalen, men også kunst. Coachella finner sted i Coloradoørkenen i California, nærmere bestemt på Empire Polo Club. Det var Paul Tollett som grunnla festivalen, og den gikk av stabelen første gang i 1999.

Hva kan du forvente?

Festivalen Coachella byr på en rekke artister og musikksjangrer, som for eksempel indie, rock, elektronisk musikk og hip hop. I tillegg vil du finne diverse skulpturer og annen kunst på området. Festivalen har flere scener, og den viktigste og mest kjente av disse er Coachella-scenen. I tillegg finner du Gobi-teltet, Sahara-teltet, Mojave-teltet og et utendørsteater. De siste årene har besøkende også kunnet finne Yuma-scenen.

Historien bak

Selv om festivalen ikke startet opp før i 1999, kan dens historie spores helt tilbake til 1993. Dette året hadde Pearl Jam en storslått konsert på nettopp Empire Polo Club, noe som skyldtes deres boikott av konsertarenaer som ble styrt av Ticketmaster. Denne konserten fikk folks øyne opp for hvor bra denne lokaliteten var for konserter, og da spesielt store konserter som dette. Det var dette som var bakgrunnen for at Paul Tollett valgte nettopp dette stedet da han skulle arrangere Coachella for første gang. Dette skulle vise seg å bli en suksess, noe som har ført til at festivalen har fått dagens kult-stempel.

Ting du bør tenke på

Coachella-festivalen finner som nevnt plass midt i Colorado-ørkenen, et sted med særdeles varmt og tørt klima. I tillegg er beliggenheten ganske øde, noe som førte til at det tok noen år før konserten ble arrangert på nytt. I dag ser imidlertid folk ut til å trosse varmen, for det dukker i gjennomsnitt opp 250 000 festivalgjengere hvert år. Festivalen har siden 2001 blitt arrangert på årlig basis. Husk likevel på at du bør passe på å få i deg nok væske og oppholde deg mest mulig i skyggen når det er som varmest. Det er raskt gjort å drikke litt for mye øl og litt for lite vann under en konsert, og dette blir ekstra tydelig når du befinner deg i ørkenen.

Festivalens kultstempel

Coachella er kjent for å være blant de hotteste stedene du kan gå på konserter, og hvert år dukker det opp mengder av kjendiser, bloggere og andre store navn. Du vil kunne se mange kule antrekk på de besøkende, og det er ikke uvanlig at motemagasiner og blogger gir leserne et innblikk i hva årets festivalmote er. På Coachella kan du virkelig la deg inspirere av alle de moteriktige menneskene som dukker opp!