Dette koser folk seg med på festival

Ordet “festival” vekker mange assosiasjoner. God musikk og herlig sommerstemning, festglade mennesker og kule antrekk. Dessverre byr det også på noen uheldige assosiasjoner, som for eksempel ulovlig rusbruk. Men folk flest følger loven, og koser seg med helt lovlige ting. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva som er mest populært.

Snus – mer praktisk enn røyk

Røyking er ikke særlig praktisk på festival. Man må gå til egne røykeområder for å tenne en sigarett, og lukten fra røyk kan også være sjenerende for andre. I følge NRK utkonkurrerte snus røyk allerede i 2018. Merket Skruf snus er et populære snusmerke i Norge. Har du sett noen ta seg en snus på festival, er det ofte Skruf snus det går i.

Drikkevarer

Det er som kjent ikke lov å ha med medbrakt på de fleste festivaler. Heldigvis finnes det ofte et stort utvalg drikkevarer man kan få kjøpt, både med og uten alkohol. For de som vil kose seg med et kaldt glass vann, er dette ofte gratis på festivaler som foregår i sommervarmen.

Mat

Mattilbudet varierer gjerne ut i fra størrelsen på festivalen. Jo større festival, desto flere tilbud. Øyafestivalen er for eksempel en stor kulinarisk opplevelse, der man kan kose seg med alt fra indiske retter til vegetartaco. Nam nam!

Godteri og is

Fargerik søt lakris, sjokolade og iskrem. Utvalget er gjerne stort, og søtmomser kan virkelig bruke festivalen som en anledning til å nyte mye forskjellig. Is er selvsagt en klassiker om sommeren, og det er ikke sjeldent at du finner flere vogner som selger is. Dette kan være alt fra pinneis fra Hennig Olsen og Diplom-is, men også italiensk gelato og sorbet. Hva er vel bedre enn forskjellige typer kuleis i enten kjeks eller beger?

Musikk

Sist, men ikke minst, koser man seg med musikk på festival. Det er jo selve hovedelementet! Det beste med festival er å kunne oppdage nye favoritter, og kose seg med å se yndlingsbandene sine på scenen. Uansett om du er typen som foretrekker en Skruf snus eller en søt lakrisstang, vil du nok først og fremst kose deg på festival på grunn av musikken!

Tips til festivalgjengeren